ΥΛΙΚΑ:
- 150 γρ. αλεύρι
- 125ml γάλα πλήρες
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 σφιχτή ντομάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1/2 μελιτζάνα
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. για το τηγάνι
- μερικά φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
- 1/2 φλ.τσ. μαϊντανό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μια φόρμα μακρόστενη, αντικολλητική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
- Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας: πλένουμε, κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. ή μικρότερα.
- Τη ντομάτα την ξεφλουδίζουμε, κρατάμε μόνο τη σφιχτή σάρκα και την κόβουμε σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε σετηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι 3'.
- Προσθέτουμε τα σκληρά λαχανικά και ροδίζουμε για 3'-4'. Τέλος, βάζουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε ακόμα 2' σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν σε σουρωτήρι, επάνω από ταψάκι και ανακατεύουμε με τα μυρωδικά κα μπόλικο πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο και το γάλα ζεσταμένο. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε προσεκτικά να απλωθούν ομοιόμορφα. Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε επί 45'.
- Περιμένουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.
athinorama.gr