Searching...
Τρίτη 20 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι


ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 6 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμοί Κελσίου. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακατέψτε το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε τη σοκολάτα. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο του μίξερ.
  • Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και χτυπήστε το βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα, 1 κομμάτι βούτυρο τη φορά. Προσθέστε στο κάδο του μίξερ  το μείγμα με το ζεστό νερό και τη ζάχαρη. Σιγά- σιγά προσθέστε ένα - ένα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε το μείγμα στο στου 150 βαθμούς  για 45 λεπτά. 
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει όλο το βράδυ. 
  • Για να ξεφορμάρετε τοποθετήστε τη φόρμα με το κέικ σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε.
Πηγή: sidagi.gr
 
Back to top!