ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
- 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 4 κ.σ ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
- 1 φλιτζάνι λάδι
Για τη γέμιση:
- 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 2 κ.σ κανέλα
- 1 κ.σ γαρύφαλο
- 2 κ.σ ζάχαρη
- Για το σιρόπι: 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- 1 κ.σ χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι
- Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε
- Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης
- Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα
- Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα
- Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
- Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί
- Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί
Πηγή: tlife.gr