ΥΛΙΚΑ:
- 330 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γραμμ. βούτυρο
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμ. μπισκότα βουτύρου χοντροσπασμένα
- 1 φλ. τσαγιού στραγγισμένο και ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
- κακάο
- άχνη
- τρίμματα σοκολάτας
- χρωματιστή τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄.
- Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές. Τότε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
- Με ένα κουτάλι γλυκού παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα.
- Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας ή άχνη ή σε χρωματιστή τρούφα.
Πηγή: myrizeiglykiamanoula.blogspot.gr