Είναι μια ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους. Ειδικά αν λατρεύεις την γεύση από τα παντζάρια που ξεκινούν σιγά, σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό παντζάρια
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ βούτυρο
- 2 κ.σ ζάχαρη σκούρα
- 4 κ. σ ξίδι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόψε τα πράσινα φύλλα με από τα παντάζεια, πλύνε τους βολβούς και βράσε σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου.
- Άφησε τα να κρυώσουν, ξεφλούδισέ τα και κόψε σε ροδέλες.
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλι κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο. Άφού ζεσταθούν καλά πρόσθεσε τις ροδέλες παντζάρια.
- Σόταρε ανακατεύοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Πρόσθεσε λίγο αλάτι και πασπάλισε με τη μαύρη ζάχαρη. Συνέχισε να ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
- Σβήσε με το ξίδι και ανακάτεψε ζωηρά.
Πηγή: tlife.gr