ΥΛΙΚΑ:
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι μπίρα
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. κανελογαρίφαλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι μαλακό όσο πάρει (περίπου 1.200 γραμμ.)
Για το σιρόπι:
- 1 ποτήρι μέλι
- 2 ποτήρια νερό
Για το γαρνίρισμα:
- καρύδια, μέτρια κοπανισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι μέχρι να είναι η ζύμη εύκολη στο πλάσιμο και μαλακή.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170οC για 20΄- 25΄, για να είναι αφράτα.
Για το σιρόπι:
- Βράζουμε το νερό με το μέλι για 5΄.
- Όταν κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.
Πηγή: argiro.com.gr