ΥΛΙΚΑ για 12 ρολάκια:
- 1 συσκευασία Φρέσκια ζύμη για κρουασάν (230γραμ.)
- 2 κουτ. της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
- 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού κανέλλα
Για το γλάσο:
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- ¼ κουτ. του γλυκού βανίλια
- 2-3 κουτ. του γλυκού γάλα
Για το γαρνίρισμα:
- Κόκκινα και πράσινα ζαχαρωμένα κεράσια, κομμένα στη μέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C (160°C με αέρα).
- Ξετυλίγετε και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 ορθογώνια κομμάτια (2 τρίγωνα ανά κομμάτι), πιέζοντας καλά με τα δάχτυλά σας τις διαγώνιες διατρήσεις που έχει η ζύμη, μέχρι να ενωθούν.
- Απλώνετε σε κάθε κομμάτι την μαργαρίνη ή το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ζάχαρη και την κανέλλα και απλώνετε ομοιόμορφα σε κάθε κομμάτι. Τυλίγετε σε ρολά ξεκινώντας από τη μικρή πλευρά πιέζοντας με τα δάχτυλα για να κολλήσει καλά.
- Κόβετε κάθε ρολό σε 4 ίσες φέτες και τις τοποθετείτε με τέτοιο τρόπο σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ούτως ώστε να σχηματίσετε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.
- με 1 ρολάκι στην κορυφή και συνεχίζετε με 2 στην επόμενη σειρά, χωρίς να αφήσετε κενά μεταξύ τους. Συνεχίζετε με μία σειρά από 3 ρολάκια και κατόπιν μία ακόμη σειρά με 4 ρολάκια. Τα τελευταία 2 ρολάκια τα χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε τον κορμό του δέντρου σας.
- Ψήνετε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν για 3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα υλικά για το γλάσο και απλώνετε πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τέλος γαρνίρετε με τα κεράσια και σερβίρετε.
Πηγή: pillsbury.gr