ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό αλεύρι
- 500 γρ. φυτίνη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/3 απο το φακελάκι Μπέγκιν Πάουντ
- 1 βανίλια
- ξύσμα απο 1 λεμόνι
- λίγη κανέλα
- 200 γρ. αμύγδαλα ωμά ολόκληρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ξεκινάμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα αμύγδαλα.
- Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα δουλεύουμε πολύ καλά όλα μαζί και μετά ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα αφού πρώτα τα έχουμε καβουρντίσει και κατόπιν σπάσει στο μίξερ.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Τους ψήνουμε στους 170-180 για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία.
Πηγή: egynaika.gr