ΥΛΙΚΑ:
- 240 ml λευκό ξηρό κρασί
- 20 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 900 γρ. ψαρονέφρι ( 2 τεμ. των 450 γρ.)
- 45 ml. ελαιόλαδο
- 120 ml. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε το κρασί σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε τα δαμάσκηνα να μαριναριστούν για τουλάχιστον μια ώρα.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια των 2 εκ. Πασπαλίζουμε και τις 2 πλευρές των κομματιών με αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρουμε για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα.
- Στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα και κρατάμε 1/2 φλ.τσ. απο το κρασί που έχουν μαριναριστεί.
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τα δαμάσκηνα και το κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του κρασίου στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μοιράζουμε το ψαρονέφρι στα πιάτα και περιχύνουμε τη σάλτσα με τα δαμάσκηνα.
Πηγή: cookbox.gr