ΥΛΙΚΑ:
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
- Μισό πακέτο βούτυρο
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
- Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.
- Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.
- Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.
- Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.
- Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.
- Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια
Tip:
- Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.
- Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!
Πηγή: infokids.gr