Η πιο ωραία βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει!
- 350γρ αμυγδαλόπαστα
- 150γρ άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100γρ αλεύρι
- 50γρ βούτυρο
- 100γρ κουβερτούρα
- 50γρ σκόνη αμυγδάλου
- 30γρ μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100γρ διάφορα αποξηραμένα φρούτα
- 50γρ σταφίδα μαύρη και ξανθιά
- 1 ασπράδι αυγού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την αμυγδαλόπαστα με την άχνη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
- Εν τω μεταξύ λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα ρίχνουμε στο μείγμα αυγών αμυγδαλόπαστας.
- Σταματάμε το χτύπημα ρίχνουμε το ρούμι και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν.
- Περνάμε τα ξερά φρούτα και τις σταφίδες από το ασπράδι και μετά από λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε στους 1700C το φούρνο.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τα τοιχώματα και να προεξέχει 4 εκατοστά.
- Γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε αφού κρυώσει.
Tips:
Χρησιμοποιούμε φόρμα για κεικ βαθια και όχι την πιο ρηχη που χρησιμοποιούμε συνήθως για τη βασιλόπιτα.
toarkoudi.gr