Ανάλαφρη και δροσιστική τούρτα
ΥΛΙΚΑ:
- 1-1½ πακέτο σαβουαγιάρ
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής
- 400 γραμμ. γάλα
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο
- 1 κομπόστα ροδάκινο
- 250 ml κρέμα γάλακτος (για τη σαντιγί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Στραγγίζουμε την κομπόστα ροδάκινο.
- Σε μισό ποτήρι σιρόπι (100 γραμμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ.
- Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ.
- Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβουαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.
- Χτυπάμε τη σαντιγί, τη βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμμ. γάλα.
- Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί.
- Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
argiro.com.gr