ΥΛΙΚΑ:
- 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
- 240 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κιλά παγωτό βανίλιας
- 1 μεζούρα λικέρ Μάλιμπου
- 250 γρ. πάστα καρύδας
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε τη βάση:
- Λιώνετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας που ανοίγει στο πλάι και το πιέζετε.
Ετοιμάζετε τη γέμιση:
- Αφήνετε το παγωτό να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτετε το Μάλιμπου και την πάστα καρύδας και ανακατεύετε καλά.
- Γεμίζετε τη φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας:
- Βράζετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
- Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.
philenews.com