Searching...
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

Παγωτό βατόμουρο



ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα:

  • 2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα πλυμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη χωρισμένη σε δυο μπολ μισή - μισή
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλιτζάνι γάλα με λιπαρά
  • 2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με λιπαρά
  • 1/8 κουταλάκι κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα μαζί με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη . Σε χαμηλή εστία σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα μούρα. Έπειτα αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Με μίξερ χειρός κάνουμε το μείγμα του μούρου πουρέ μαζί με τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια περάστε από λεπτό κόσκινο τον πουρέ μούρου για να αφαιρέσετε τους σπόρους. Πετάξτε τους σπόρους. Αφήστε τον πουρέ στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τον κρόκο αυγού με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει βράση και πήξει ελαφρά (περίπου 5 λεπτά).
  • Χτυπάμε τη μισή κούπα γάλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος , την κανέλα, τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον πουρέ βατόμουρου στο ίδιο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Έπειτα βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει αρκετά ή όλη νύχτα.
  • Αφού παγώσει το μείγμα μας το ρίχνουμε στη παγωτομηχανη και ακολουθούμε την διαδικασία βάση τις οδηγίες του παρασκευαστή μας.
  • Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε βάζουμε το μείγμα στη κατάψυξη για 6-8 ώρες ανακατεύοντας 4 φορές κάθε 45 λεπτά.
  • Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
  • Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα του παγωτού, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.
  • Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκα βατόμουρα, αν θέλετε.



newsone.gr
 
Back to top!