ΥΛΙΚΑ:
- 3 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη (+200 γρ. ζάχαρη άχνη για το γλάσο)
- 200 γρ. γιαούρτι
- 250 γρ. αλεύρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. χυμό από λεμόνι
- 1 κ.σ. ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το γιαούρτι και το ξύσμα ανακατεύοντας με μία μαρίζ.
- Στο τέλος προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα.
- Ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ ή φόρμα σιλικόνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 50 λεπτά. Εάν χρειαστεί ψήνετε για λίγο παραπάνω.
- Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει και γλασάρετε, ανακατεύοντας ζάχαρη άχνη, ζεστό νερό και χυμό από λεμόνι.
mama365.gr