ΥΛΙΚΑ:
- 6 μπανάνες σχετικά ώριμες
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό (5-10%)
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1-2 κ.σ. μέλι
- 50γρ. σταφίδες
- 3 κ.σ. ρούμι μαύρο
- 50γρ. κουβερτούρα τριμμένη ή τρούφα
- 50γρ. φουντούκια
- 4 κ.σ. σως καραμέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε το γλυκό, βάζετε τις σταφίδες σε ένα μπολάκι με το ρούμι για να μαλακώσουν. Όταν έχουν μαλακώσει, σε ένα μούλτι ρίχνετε τις 4 μπανάνες, το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι και τις σταφίδες με το ρούμι και τα χτυπάτε. Θα έχετε μια ρευστή κρέμα, την οποία θα βάλετε σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για 4-5 ώρες τουλάχιστον να παγώσει.
- Όταν θέλουμε να σερβίρετε, βγάζετε το τάπερ από την κατάψυξη, το αφήνετε λίγο μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα. Τρίβετε ε ελάχιστα τα φουντούκια, κόβετε σε φέτες τις υπόλοιπες μπανάνες και ετοιμάζετε τα ποτήρια.
- Σε κάθε ποτήρι ρίχνετε λίγες φέτες μπανάνας, τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα, μια κουταλιά «παγωτό», σως καραμέλας, φουντούκια και συνεχίζετε έτσι με στρώσεις. Καταναλώνεται αμέσως.
mama365.gr