ΥΛΙΚΑ:
- 450 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 28 γεμιστά μπισκότα τύπου "οreo"
- 4 αβγά πολύ φρέσκα
- 5 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γ. μαγιά σε σκόνη
- 1 καψουλάκι βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο.
- Ανοίγουμε τα μπισκότα και αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι την κρέμα σοκολάτας που κρατάμε σε μπολ.
- Σπάμε τα αβγά χωρίζοντας τα.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 100 γρ. ζάχαρη με το μίξερ χειρός, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα λίγα δευτερόλεπτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι.
- Χωρίζουμε όσα μπισκότα θα χρειαστούμε για να καλύψουμε μια μακρόστενη φόρμα για κορμό.
- Τα υπόλοιπα τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το κακάο.
- Ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι και απλώνουμε σε παραλληλόγραμμο τον χυλό.
- Ψήνουμε για 10'.
- Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας αναμειγνύουμε στο μίξερ την γέμιση από τα μπισκότα που κρατήσαμε με το τυρί, τη βανίλια και 100 γρ. ζάχαρη.
- Κόβουμε το παντεσπάνι που ψήσαμε σε τρία μέρη στο μέγεθος της φόρμας.
- Τοποθετούμε στη φόρμα το ένα κομμάτι και απλώνουμε τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε επάνω μια στρώση από τα μπισκότα που κρατήσαμε και το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι.
- Κατόπιν πάλι μια στρώση μπισκότα, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με το τρίτο κομμάτι παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.
Πηγή: athinorama.gr