Μια συνταγή για υπέροχους Σοκολατένιους κουραμπιέδες με 6 μόνο υλικά. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου που θα σας εντυπωσιάσει.
ΥΛΙΚΑ:
- 300 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 70 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 20′ περίπου. Στο τέλος του χρόνου, το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλακό μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 4 εκ. περίπου και τους τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τους ψήνουμε για 25′, μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους.
- Βάζουμε άφθονη άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αφού κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους βουτάμε μέσα στη ζάχαρη, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
- Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, γιατί αλλιώς διαλύονται. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με επιπρόσθετη ζάχαρη.
Πηγή: sintayes.gr