Υπέροχη και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που συνοδεύει τον καφέ μας!
ΥΛΙΚΑ:
Για τον κορμό:
- 1 σακουλάκι συσκευασίας σαντιγί σκόνη
- 1 κρέμα γάλακτος 250 ml με 35% λιπαρά
- 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- 3 μεγάλες κουταλιές μερέντα ή νουτέλα
- 2 πακέτα μπισκότα μαλακά για κορμό σοκολάτας
- 1 βανίλια ή λικέρ της αρεσκείας μας
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 1 κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- 125 ml κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τον κορμό:
- Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Στο κάδο του μίξερ στη δυνατή σκάλα χτυπάμε τη σκόνη σαντιγί με την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε στο μείγμα της σαντιγί τη λιωμένη κουβερτούρα, τη μερέντα και το άρωμα της επιλογής μας βανίλια και ενσωματώνουμε το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε και τα μπισκότα θρυμματισμένα και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα του κέικ το στρώνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αν θέλουμε να παγώσει γρήγορα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα σ” αυτήν την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθεί το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις παγώσει το γλυκό το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και το καλύπτουμε με τη γκανάς ομοιόμορφα.
Πηγή: sidagi.gr