Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο κέϊκ,που θα εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του και την απίστευτη εμφάνισή του.
ΥΛΙΚΑ:
Για το κέϊκ:
- 200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
- 185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
- 125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
- 190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] σκόνη κακάο
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Για τη γέμιση σοκολάτας:
- 185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. [2 1/4 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
- 5ο γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
- 1 κ.σ. γάλα
Για τη Ganache [Γκανάς] σοκολάτας:
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 125 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος πλήρης
- 30 γρ. βούτυρο
- 465 γρ. Maltesers για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.
Για το κέικ:
- Τοποθετείστε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατέψτε το συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και γίνει ένα λείο μείγμα.
- Κατεβάζετε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάο.
- Τέλος προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.
- Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.
Για τη ganache:
- Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
Για τη γέμιση:
- Χτυπάτε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει.
- Προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache.
- Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.
Για τη συναρμολόγηση:
- Εν τω μεταξύ κόβετε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντρια σε τέσσερα στρώματα.
- Το ποθετείστε το ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώστε από πάνω το 1/3 της γέμισης.
- Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνετε με το τελευταίο παντεσπάνι.
- Αλείφετε στη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache [γκανάς] και διακοσμείτε με τα Maltesers.
ingossip.gr