ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
- 1 κιλό φασολάκια (φρέσκα καθαρισμένα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα),
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 μεγάλο καρότο περασμένο από χοντρό τρίφτη,
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 4 μέτριες ώριμες ντομάτες,
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας,
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών, αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Περνάτε από τον τρίφτη τις ντομάτες ή τις αλέθετε στο πολυμίξερ.
- Ύστερα, ανακατεύετε μέσα τον πελτέ. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι με το καρότο και το σέλινο για 5-7 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Ρίχνετε μέσα τις ντομάτες με τον πελτέ και τον κύβο των λαχανικών διαλυμένο σε 2 φλ. ζεστό νερό. Δυναμώνετε τη φωτιά και όταν το μείγμα κοχλάσει, προσθέτετε τα φασολάκια και αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει ξανά.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοβράζετε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα τους. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τα φασολάκια συνοδεύοντάς τα, αν θέλετε, με γιαούρτι.
- Σημείωση: Για να γίνει ακόμα πιο χορταστικό το φαγητό, προσθέτετε μετά από ½ ώρα βράσιμο και 2-3 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους.
Tips:
- Αν θέλετε, αντί για φρέσκιες ντομάτες, χρησιμοποιείτε 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400 γρ.). Τότε, δεν χρειάζεται να προσθέσετε πελτέ ντομάτας.
like.philenews.com