ΥΛΙΚΑ:
Για το Ζελέ:
- 200 γραμ. γλυκό λευκό κρασί
- 50 γρ. ροδόσταγμα
- 2 φύλλα ζελατίνας γύρω στα 10 γραμ.
- ροδοπέταλα
Για την κρέμα:
- 180 γραμ. γάλα πλήρες
- 100 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
- 3 κρόκοι αβγών
- 120 γραμ. ζάχαρη
- 130 γραμ. ροδόσταγμα
- 3 φύλλα ζελατίνας, περίπου
- 15 γραμ.
- 200 γραμ. φρέσκια κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε πρώτα το ζελέ:
- Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το κρασί και ρίχνετε μέσα σε αυτό τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
- Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το ροδόσταγμα και το αφήνετε να κρυώσει, προσέχοντας να μη σας πήξει.
Ετοιμάζετε την κρέμα:
- Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα τοποθετείτε στη φωτιά.
- Ανακατεύετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύετε συνεχώς και σταματάτε λίγο πριν αρχίσει να βράζει.
- Αδειάζετε το μείγμα σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχετε μαλακώσει σε κρύο νερό.
- Ανακατεύετε σταδιακά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και προσθέτετε το ροδόσταγμα και τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
- Με αυτή την κρέμα γεμίζετε τα ποτήρια κατά 1/4 και τα βάζετε στο ψυγείο.
- Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα ρίχνετε πάνω το ζελέ μαζί με τα ροδοπέταλα.
- Το ζελέ πρέπει να είναι σε παχύρρευστη μορφή ώστε τα ροδοπέταλα να απλωθούν παντού.
philenews.com