ΥΛΙΚΑ:
Για τη βάση:
- 2 1/2 συσκευασίες μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
- 6 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη
Για το παγωτό:
- 1 κουτάκι φυτική σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 συσκευασία μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
- 1 συσκευασία μπισκότα mini OREO
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Λιώνετε τη μαργαρίνη και την αφήνετε να κρυώσει. Τρίβετε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO.
- Ρίχνετε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύετε μέχρι να βραχούν καλά.
- Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνετε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι.
- Με την Merenda κολλάτε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
Για το παγωτό:
- Χτυπάτε την φυτική σαντιγί να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. Ρίχνετε στη συνέχεια λίγο-λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος ρίχνετε και το εβαπορέ και αφήνετε ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά. Αδειάζετε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτετε mini OREO στην κρέμα και ρίχνετε από πάνω.
- Βάζετε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνετε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρετε.
mama365.gr