ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες:
- 10 - 12 μακαρόν φιστίκι (από ζαχαροπλαστεία)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
- Για το ζελέ
- 2½ κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 750 γρ. χυμός κράνμπερι
- 110 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
Για το γαρνίρισμα:
- 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους
- φιστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε 125 γρ. από το χυμό κράνμπερι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα λίγο στην άκρη για 5 λεπτά· θα φουσκώσει αμέσως.
- Στο μεταξύ, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό κράνμπερι μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για 20 λεπτά.
- Βάζουμε τα 500 γρ. φρούτα του δάσους σε ένα μπολ χωρητικότητας 4 λίτρων και τα περιχύνουμε προσεκτικά με το ζελέ, ώστε να καλυφθούν. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
- Τοποθετούμε τα μακαρόν στην επιφάνεια του ζελέ.
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στα μακαρόν.
- Γαρνίρουμε με φρούτα του δάσους και πασπαλίζουμε με τα χοντροτριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
Tip:
- Με την ίδια ακριβώς διαδικασία µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε όποια φρούτα θέλουµε για να βυθίσουµε στον ζελέ. Μια καλή ιδέα αυτή την εποχή είναι οι φράουλες.
glykesistories.gr