ΥΛΙΚΑ:
- 250γρ. Βούτυρο 82% σε κυβάκια και μαλακωμένο
- 210γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αβγά (110γρ.)
- 1 λοβό βανίλιας
- 375γρ. αλεύρι μαλακό
- 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Ανοίγετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και «ξύνετε» τα σποράκια στον κάδο το μίξερ.
- Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
- Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα, προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, ρίχνετε και το αλεύρι σιγά σιγά.
- Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα, το βγάζετε από το μίξερ και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχετε στερεώσει από πριν το κατσαρό κορνέ.
- Στρώνετε το ταψί σας με αντικολλητικό χαρτί κόβετε πάνω του μικρές ποσότητες ζύμης. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
- Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά 2 χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα φράουλας.
Πηγή: olivemagazine.gr