Searching...
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014
Δευτέρα, Ιουλίου 07, 2014

Βουτήματα σακούλας με μαρμελάδα φράουλα


ΥΛΙΚΑ:

  • 250γρ. Βούτυρο 82% σε κυβάκια και μαλακωμένο
  • 210γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αβγά (110γρ.)
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 375γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100γρ. μαρμελάδα φράουλα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ºC. Ανοίγετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και «ξύνετε» τα σποράκια στον κάδο το μίξερ.
  • Προσθέτετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
  • Μόλις γίνουν ενιαίο μίγμα, προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν τα υλικά σας ομογενοποιηθούν, ρίχνετε και το αλεύρι σιγά σιγά.
  • Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα, το βγάζετε από το μίξερ και το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχετε στερεώσει από πριν το κατσαρό κορνέ.
  • Στρώνετε το ταψί σας με αντικολλητικό χαρτί κόβετε πάνω του μικρές ποσότητες ζύμης. Ψήνετε τα βουτήματα στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάτε μεταξύ τους ανά 2 χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα φράουλας.

Πηγή: olivemagazine.gr
 
Back to top!