Υλικά για τη μους:
Υλικά για τη σος φράουλας:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- 50 ml σαμπάνια
- 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 75 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 3 κρόκοι αυγού
Υλικά για τη σος φράουλας:
- 100 ml νερό
- 125 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Με ένα σύρμα (fouet) χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη σαμπάνια. Αφού έχουμε μαλακώσει τη ζελατίνη σε κρύο νερό, την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Για τη σος φράουλας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια και περιχύνουμε με τη σος φράουλας.
i-food.gr