Searching...
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2015

Δροσερή πανακότα με μαρμελάδα βατόμουρο


ΥΛΙΚΑ:

Για 4-6 άτομα:

Για την πανακότα:

  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • Τέσσερα φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Για την μαρμελάδα βατόμουρο:

  • 1 κιλό βατόμουρα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1 μεγαλούτσικο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την πανακότα:

  • Δροσερό και πρωτότυπο γλυκάκι για όλη την οικογένεια με απλά υλικάΓια την πανακότα
  • Αφήνουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε λίγη ποσότητα από το γάλα. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια κουτάλα και προσθέτουμε την λιωμένη ζελατίνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια αφού το περάσουμε από ψιλή σήτα. Σε κάθε μπολάκι ρίχνουμε το μείγμα της πανακότας.Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες. Όταν σερβίρουμε την πανακότα γαρνίρουμε από πάνω με μαρμελάδα βατόμουρο.

Για την μαρμελάδα βατόμουρο:

  • Καθαρίζουμε τα βατόμουρα και τα πλένουμε. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε με τη ζάχαρη εναλλάξ σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγες ώρες ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Αφού δούμε πως είναι έτοιμα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις βράσει λίγο με μια κουτάλα ή την κουτάλα του πουρέ για πιο εύκολα τα πατάμε ελαφρά  για να γίνουν σαν πουρέ.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και προσθέτουμε στο τέλος χυμό λεμονιού.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε σε δροσερό μέρος.



sidagi.gr
 
Back to top!