ΥΛΙΚΑ:
- 6 κούπες καρπούζι (ψίχα, χωρίς κουκούτσια)
- 5 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό λεμόνι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 25 γρ. τζίντζερ
- αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 80 γρ. πηκτίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή( τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πικτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.
sokolatomania.gr