Searching...
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Η απλή στραπατσάδα


ΥΛΙΚΑ:
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 5 αυγά
  • Λάδι
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.


Αφήνουμε την ντομάτα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά.


Λίγο πριν δέσει η σάλτσα τη δοκιμάζουμε. Αν είναι όξινη προσθέτουμε τη ζάχαρη. 

Ρίχνουμε τα αβγά στη σάλτσα και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε με κινήσεις μπρος-πίσω για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά, χωρίς όμως να στεγνώσουν.




Tips:
  • Το μυστικό είναι να βράσουμε καλά τη σάλτσα ώστε να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται. Έτσι δεν θα βγάλει τα υγρά της μέσα στα αβγά και η στραπατσάδα θα ψηθεί σωστά χωρίς περιττό ζουμάκι.
  • Μην διστάσετε να προσθέσετε όποιο φρέσκο μυρωδικό αγαπάτε.
  • Μπορείτε να "παίξετε" με τον συνδυασμό αυγών και ντομάτας. Αν προτιμάτε περισσότεροι ντομάτα αυξήστε τη δόση και αντιστρόφως κάνετε το ίδιο με τα αυγά. 
 
Back to top!