Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Ταλιατέλες με κοτόπουλο και ντομάτες


ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. στήθος από κοτόπουλο χωρίς δέρμα
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 1 κουταλάκι του καφέ (ή μια κουταλιά της σούπας ξερό)
  • φρέσκο εστραγκόν 
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 8 μικρές ντομάτες 
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο) 
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το στήθος από τα υπόλοιπα της πέτσας και τα λιπάκια. 
  • Αφαιρούμε το «παραφιλέτο» από το κάτω μέρος και κόβουμε προσεκτικά τα κομμάτια του κρέατος που περισσεύουν, αν οι άκρες είναι λεπτές τις αφαιρούμε και αυτές. Για να ψηθεί σωστά θα πρέπει να έχουμε ένα κομμάτι στήθους με το ίδιο περίπου πάχος. 
  • Ανάβουμε το grill. Τοποθετούμε το στήθος του κοτόπουλου σε ένα επίπεδο σκεύος και το καλύπτουμε με το χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ξύσμα, το εστραγκόν, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το αλάτι και με ένα πινέλο, το αλείφουμε με λίγο από το λάδι. Το βάζουμε στο grill για περίπου 6 λεπτά. 
  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά τους, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις τοποθετούμε, μαζί με το κοτόπουλο, στο grill. Ψήνουμε για άλλα 6-8 λεπτά έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν και το κοτόπουλο πάρει λίγο σκούρο χρώμα. 
  • Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνουμε, κρατάμε 150 ml από το νερό τους και τις ρίχνουμε πάλι πίσω στην κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε κύβους. 
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις ταλιατέλες το κοτόπουλο, τις τομάτες, το νερό και τα υγρά από το σκεύος του grill. 
  • Ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Tips: 
Συνοδεύεται υπέροχα με ένα σκορδόψωμο. 
Το μυστικό για να γίνει τρυφερό και ζουμερό το κρέας που ψήνεται στο grill είναι το μαρινάρισμα. Αν έχετε χρόνο και μεράκι τότε αφήστε μερικές ώρες το κρέας του κοτόπουλου να μαριναριστεί μέσα στο λάδι και το λεμόνι.

Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!