Searching...
Δευτέρα 19 Μαΐου 2014
Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Μύδια αχνιστά με πράσο


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κιλά μύδια
  • 1 μέτριο πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, 
  • 2 κουτ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 45γρ.(3 κουτ. σ) βούτυρο
  • 300 ml (1 1/4 φλιτζάνι τσ.) άσπρο ξηρό κρασί, φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές ροδέλες το πράσο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το σκόρδο. 
  • Βουρτσίζετε καλά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, τραβάτε και βγάζετε την κλωστή ανάμεσα από το κέλυφος και πετάτε όποιο μύδι είναι σπασμένο. 
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι η μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το σκόρδο το πράσο και τα κρεμμύδια.
  • Σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το μισό μαϊντανό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε ψιλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. 
  • Aνακατεύουμε λίγο κουνώντας το σκεύος και μόλις τα μύδια ανοίξουν σβήνουμε την φωτιά, προσοχή να μην παραψηθούν γιατί στεγνώνει η σάρκα τους. 
  • Με μια τρυπητή κουτάλα σερβίρουμε τα μύδια σε ένα μεγάλο μπολ και αφαιρούμε όσα δεν έχουν ανοίξει. 
  • Στο ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα ρίχνουμε το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι. 
  • Περιχύνουμε τα μύδια με το ζουμί και γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Tips:
  • Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές και για σκληρές περιπτώσεις, λίγη μαγιονέζα για να βουτάτε τις πατάτες.
  • Αντί για βούτυρο χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο.
  • Διαλέξτε μύδια με κλειστό κέλυφος και προσοχή να μην είναι σπασμένο. Καταναλώστε τα την ίδια μέρα. Μη ρίχνετε αλάτι όταν τα μαγειρεύετε. Όταν πλένετε τα πράσα προσέξτε καλά γιατί ανάμεσα στα πράσινα μέρη του πολλές φορές κρύβετε χώμα.
Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!