Searching...
Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Ελληνικά σάντουιτς με σαλάτα και πάστα ελιάς


ΥΛΙΚΑ για 8 σάντουιτς:

  • 1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο αγγουράκι
  • 1 ¼ φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
  • ¾ του φλιτζανιού φέτα, θρυμματισμένη
  • 4 ραπανάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4-8 καυτερές πιπερίτσες, χωρίς τα σποράκια και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο ελληνικό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ελληνική ρίγανη
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 ψωμάκια για σάντουιτς της αρεσκείας σας
  • 4 φλιτζάνια τρυφερό σπανάκι ή ρόκα
  • 8 κουταλιές της σούπας πάστα ελιάς 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το αγγούρι, την ντομάτα, τη φέτα, τα ραπανάκια και τις πιπερίτσες. Προσθέστε ελαιόλαδο, ξύδι, ρίγανη, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε.
  • Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και αλείψτε τα με λίγη πάστα ελιάς. Γεμίστε κάθε ψωμάκι με περίπου μισό φλιτζάνι σπανάκι ή ρόκα και μισό φλιτζάνι από το μείγμα σαλάτας που φτιάξατε και απολαύστε.
Πηγή: beautybazaar.gr
 
Back to top!