Searching...
Τρίτη, 20 Μαΐου 2014
Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Νηστίσιμα πιτάκια με πάστα ελιάς


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κρούστας
  • 4 κ.σ. Άλτις Soft λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμμένο
  • ½ κιλό πατάτες βρασμένες και τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη και στραγγισμένη καλά για να φύγουν τα υγρά της
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 270 γρ. πάστα ελιάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ας αρχίσουμε τσιγαρίζοντας ελαφρά το κρεμμυδάκι και τις πατάτες.
  • Στη συνέχεια, ανακάτεψε την πάστα ελιάς με το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι, τις βρασμένες και τριμμένες πατάτες, τον πελτέ τομάτας, το θυμάρι, το μαϊντανό και το δυόσμο. Εύκολο…
  • Βάλε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε πιτάκι, κλείσε, όπως θα έκανες με ένα οποιοδήποτε τυροπιτάκι, και ψήσε τα στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: cookoo.gr
 
Back to top!