Searching...
Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Irish nachos


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 κιλό πατάτες μέτριου μεγέθους (καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο - ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο - ψιλοκομμένο θυμάρι
  • λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 4-5 παχιές φέτες μπέικον (ψημένες και ψιλοκομμένες)
  • Λίγο γιαούρτι ή ξινή κρέμα (sour cream)
  • Λίγο pico de gallo ή λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πατάτες, αλλά ΔΕΝ τις ξεφλουδίζουμε.
  • Τις κόβουμε σε στρογγυλές (ή μακρόστενες) φέτες πάχους 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι, και τις ανακατεύουμε ώστε τα υλικά να πάνε παντού.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 20 λεπτά, τις γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανές).
  • Τις βγάζουμε από το ταψί και τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, έτσι ώστε η μια να πατάει στην άκρη της άλλης.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μπέικον, και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς.
  • Πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και το κόλιανδρο και σερβίρουμε με το γιαούρτι ή τη sour cream.
Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!