Searching...
Σάββατο 17 Μαΐου 2014
Σάββατο, Μαΐου 17, 2014

Δροσερή γρανίτα μάνγκο



ΥΛΙΚΑ: 
  • 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους 
  • Φρέσκο χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι 
  • 200 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Γιαούρτι
  • Φόρμα για γρανίτες ή πλαστικά ποτήρια, ξυλάκια για γρανίτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Γεμίζουμε το κάτω μέρος της φόρμας με γιαούρτι (όσο εσείς επιθυμείτε), και στη συνέχεια το αφήνουμε να παγώσει όσο ετοιμάζουμε τον πουρέ μάνγκο, αλλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα κομμάτια μάνγκο με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε τα ξυλάκια και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
  • Λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για να αφαιρέσουμε τις γρανίτες.
Πηγή: athensvoice.gr
 
Back to top!