ΥΛΙΚΑ:
- 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
- Φρέσκο χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 200 ml νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- Γιαούρτι
- Φόρμα για γρανίτες ή πλαστικά ποτήρια, ξυλάκια για γρανίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Γεμίζουμε το κάτω μέρος της φόρμας με γιαούρτι (όσο εσείς επιθυμείτε), και στη συνέχεια το αφήνουμε να παγώσει όσο ετοιμάζουμε τον πουρέ μάνγκο, αλλά για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 3 με 4 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα κομμάτια μάνγκο με το χυμό πορτοκαλιού στο μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σιρόπι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Γεμίζουμε τη φόρμα και τη βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τοποθετούμε τα ξυλάκια και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
- Λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα, βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό για να αφαιρέσουμε τις γρανίτες.
Πηγή: athensvoice.gr