Searching...
Κυριακή 14 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Λεμονάδα με λεβάντα!


Η λεβάντα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα βότανα της αρχαιότητας, γνωστή για τις πολλές θεραπευτικές και καταπραϋντικές της ιδιότητες. Το λεμόνι από την άλλη, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αδυνατιστική δράση.

Εάν συνδυάσετε λοιπόν αυτές τις δύο ωφέλιμες τροφές, τότε θα φτιάξετε ένα υγιεινό, δροσιστικό και ιδιαίτερα αποτοξινωτικό ρόφημα για το καλοκαίρι.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 κ.γ αποξηραμένα φύλλα λεβάντας
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Παγάκια
  • Φύλλα λεβάντας για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βράστε 2 ½ φλιτζάνια νερό
  • Μόλις πάρει βράση το νερό, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι
  • Προσθέστε τη λεβάντα στο νερό και αφήστε το για 2 με 3 ώρες περίπου μέχρι να πάρει γεύση
  • Σουρώστε και αφαιρέστε όλη τη λεβάντα από το νερό
  • Βάλτε το υγρό σε μία μεγάλη κανάτα, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και 2 ½ φλιτζάνια κρύου νερού.
  • Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε με μπόλικο πάγο ( ή αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει καλά).
  • Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με φέτες λεμονιού και φύλλα λεβάντας για γαρνιτούρα.


agroticanews.gr
 
Back to top!