Searching...
Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015
Κυριακή, Ιουνίου 14, 2015

Γίγαντες


Από τα πιο ωραία λαδερά είναι οι γίγαντες και ένας από τους συνηθισμένους τρόπους να το μαγειρέψεις είναι το πλακί. Αυτό το πιάτο με μια φραντζόλα ψωμί είναι ο λόγος να συμπαθήσουν τα παιδιά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας και λίγη φρέσκια ντομάτα σε φέτες ή κονσέρβα
  • 3 κοτσάνια σέλινο
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2-3 μέτρια καρότα σε ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα καγιέν και λίγο θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση.
  • Σουρώνουμε και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μισογίνουν για 45-60 λεπτά. Τα στραγγίζουμε
  • 3. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τα καρότα και τη συμπυκνωμένη ντομάτα, που έχουμε διαλύσει με νερό, το αλάτι, το θυμάρι, το καγιέν και το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη φρέσκια ντομάτα και από πάνω τη σάλτσα που φτιάξαμε με λίγο λάδι. Τα μαγειρεύουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Τρώγονται ζεστά ή και κρύα.


koolnews.gr
 
Back to top!