Searching...
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2015

Κέικ βανίλια με γέμιση Nutella


Κέικ βανίλια με γέμιση Nutella. Εκμεταλλευτείτε την nutella στο ράφι με τον καλύτερο τρόπο…

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για πασπάλισμα
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μπαστούνια (225γρ./1 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο, μαλακό
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 350γρ. Nutella

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ελαφρώς βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα κύπελλο, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη βανίλια.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα φορητό μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά.
  • Με το μίξερ σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε μέσα το μείγμα αυγών μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και 3 παρτίδες, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μεταξύ των προσθηκών. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.
  • Ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης στην έτοιμη φόρμα, στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή Nutella στην κορυφή. Επαναλαμβάνουμε με το άλλο τρίτο της ζύμης και την υπόλοιπη Nutella. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα ζύμης. Με ένα μαχαίρι κάνουμε στροβιλισμούς ανάμεσα στη Nutella και το μείγμα ζύμης.
  • Ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή όταν την τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 15 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε το κέικ επάνω σε μία σχάρα, το γυρνάμε με την δεξιά πλευρά προς τα πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες. Κόβουμε το κέικ σε φέτες και σερβίρουμε.


marymarycook.gr
 
Back to top!