Searching...
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015

Χοιρινό μπούτι με ζάχαρη, κονιάκ και μουστάρδα

 

Χοιρινό μπούτι με ζάχαρη, κονιάκ και μουστάρδα. Εύκολο και νοστιμότατο.

ΥΛΙΚΑ:

  • 3,5-4,5 κιλά καπνιστό χοιρινό μπούτι
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί ένα αλουμινόχαρτο και βάζουμε πάνω το κρέας με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω.
  • Με ένα μαχαίρι δημιουργούμε σχισμές στο κρέας, με 2.5 εκατοστά απόσταση η μία από την άλλη και βάθος 1 εκατοστό. Το κάνουμε αυτό και από τις δύο κατευθύνσεις για να δημιουργήσουμε ένα μοτίβο πλέγματος σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο. Χύνουμε το μισό γλάσο πάνω από την επιφάνεια του κρέατος και ψήνουμε για 45 λεπτά.Χοιρινό μπούτι με ζάχαρη, κονιάκ και μουστάρδα
  • Βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο.
  • Χύνουμε πάνω στο κρέας το υπόλοιπο γλάσο και το βάζουμε πίσω στον φούρνο για άλλα 45-75 λεπτά ή μέχρι εξωτερικά να ροδίσει και να γίνει τραγανό.


marymarycook.gr
 
Back to top!