Searching...
Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σφακιανό χοιρινό με ρεβύθια


ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό χοιρινό
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι - κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς να φουσκώσουν και το πρωί τα βράζουμε.
  • Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε μόνο του το κρέας μέχρι να ασπρίσει από όλες τις πλευρές. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα μαζί για τρία λεπτά περίπου.
  • Σβήνουμε με το κρασί και γυρνάμε απαλά μέχρι να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το κύμινο. Ρίχνουμε και την ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει.
  • Τέλος αφού ψηθεί το κρέας ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα και συνεχίζουμε την βράση για δέκα λεπτά ακόμη.
Πηγή: sydages.gr
 
Back to top!