ΥΛΙΚΑ:
- 1 κοκοράκι χωριάτικο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 3 κουταλιές βαλσάμικο
- 1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικός
- Νεράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Τσιγαρίζουμε τον κόκορα με το ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρωματάκι. Σβήνω με λίγο κρασί και βαλσάμικο.
- Χαμηλώνω την φωτιά ρίχνω την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, βασιλικό, μέλι και λίγο νεράκι, για να καλύψω τον κόκορα.
- Ανακατεύω και κλείνω την χύτρα και το αφήνω 20-25 λεπτά. Το φαγητό είναι έτοιμο.
- Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές, χυλοπίτες, μακαρόνια.
Πηγή: sydages.gr