Υλικά
- 300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
- 1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη συνοδεία:
- Ντομάτα,
- Μαϊντανός,
- Κρεμμύδι,
- Πίτες
Παρασκευή
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
- Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ.
- Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε.
- Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι.
- Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια.
- Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες.
Πηγή: athinorama.gr