Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

 

Υλικά

  • 300 γρ. μοσχαρίσο κιμά από ελιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
  • 1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη συνοδεία:

  • Ντομάτα, 
  • Μαϊντανός, 
  • Κρεμμύδι, 
  • Πίτες 

Παρασκευή

  • Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. 
  • Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ. 
  • Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε. 
  • Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα  σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι. 
  • Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια. 
  • Τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πίτες.  
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!