Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Φασολάδα της Βόρειας Ελλάδας


Υλικά

  • 250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια 
  • 2 καρότα 
  • 4-5 κλωνάρια σέλινο 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα 
  • 1 κ.σ. τοματοπελτές 
  • 200 ml ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γλ. αλάτι 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν δυο τρεις βράσεις, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβράζουμε με 3 περίπου λίτρα νερό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 45΄-1 ώρα.
  • Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, το σέλινο χοντροκομμένο, το αλάτι και τη ζάχαρη και βράζουμε περίπου 15 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας απαλά. Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.
  • Σερβίρουμε τη φασολάδα μοιράζοντας σε κάθε πιάτο το πικάντικο λουκάνικο.

Χρόνος προετοιμασίας 15΄
Χρόνος μαγειρέματος 1 ½ ώρες για 4 άτομα 


Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!