Searching...
Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Σις κεμπάπ


Αρνίσιο σουβλάκι με μπαχαρικά

Υλικά για 20 περίπου σουβλάκια:

  • 1 κ. αρνίσιο κρέας ψαχνό, κομμένο σε ομοιόμορφα κομμάτια των 3 εκ.
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες 
  • 1 κ.σ. σουμάκ (σε καταστήματα μπαχαρικών)
  • Αλάτι

Για τη μαρινάδα: 

  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδου λιωμένες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. αλάτι 

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας. 
  • Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος με σκέπασμα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο. 
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και το σουμάκ και τα αφήνουμε να σταθούν 30'-40'. 
  • Περνάμε το κρέας σε σουβλάκια βάζοντας σε κάθε σουβλάκι 2 ή 3 κομμάτια ντομάτας ανάμεσα στο κρέας. 
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ψησταριά ή στο γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι με αυλάκια. 
  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια βάζοντας στο πλάι από λίγα κρεμμύδια που έχουμε ανακατέψει με τον μαϊντανό και πίτες ψημένες. 
Πηγή: athinorama.gr
 
Back to top!