Αρνίσιο σουβλάκι με μπαχαρικά
Υλικά για 20 περίπου σουβλάκια:
- 1 κ. αρνίσιο κρέας ψαχνό, κομμένο σε ομοιόμορφα κομμάτια των 3 εκ.
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
- 1 κ.σ. σουμάκ (σε καταστήματα μπαχαρικών)
- Αλάτι
Για τη μαρινάδα:
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 2 σκ. σκόρδου λιωμένες
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.σ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα υλικά της μαρινάδας.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε γυάλινο ή ανοξείδωτο σκεύος με σκέπασμα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και το σουμάκ και τα αφήνουμε να σταθούν 30'-40'.
- Περνάμε το κρέας σε σουβλάκια βάζοντας σε κάθε σουβλάκι 2 ή 3 κομμάτια ντομάτας ανάμεσα στο κρέας.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια σε ψησταριά ή στο γκριλ ή σε μαντεμένιο τηγάνι με αυλάκια.
- Σερβίρουμε τα σουβλάκια βάζοντας στο πλάι από λίγα κρεμμύδια που έχουμε ανακατέψει με τον μαϊντανό και πίτες ψημένες.
Πηγή: athinorama.gr