Searching...
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014
Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Παϊδάκια με πορτοκάλι και μέλι


ΥΛΙΚΑ:

  • 2,5 κιλά χοιρινά παϊδάκια κομμένα ανά 3-4
  • 850 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2/3 φλιτζ μέλι
  • 1/2 φλιτζ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζ σος σόγιας
  • 1/4 φλιτζ ξύδι
  • 2 κ. γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 2 κ.γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1,5 κ.γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1,5 κ.γλυκού τριμμένο τζίντερ
  • 1 κ.γλυκού μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάλε τα παϊδάκια σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να τα καλύπτει. Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε για 1 ώρα. Στράγγισέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ φτιάξε τη μαρινάδα: σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε τη ντομάτα, το μέλι, το κρεμμύδι, τη σόγια, το ξύδι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το ξύσμα, τη σκόνη σκόρδου, το τζίντζερ και το μείγμα μπάρμπεκιού. Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε χωρίς να σκεπάσεις την κατσαρόλα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει τελείως η μαρινάδα.
  • Βάλε μια extra-large σακούλα για τρόφιμα που να κλείνει μέσα σε μεγάλο μπολ. Βάλε το κρέας και ρίξε 3 φλιτζάνια από τη μαρινάδα. Κλείσε τη σακούλα και ανακίνησέ την να πάει παντού η μαρινάδα.
  • Βάλε το κρέας στο ψυγείο από 4 ώρες μέχρι και μια μέρα, γυρνώντας πλευρά στη σακούλα 1-2 φορές.
  • Βάλε την υπόλοιπη μαρινάδα σκεπασμένη στο ψυγείο.
  • Για να ψήσεις τα παϊδάκια, βγάλτα από τη μαρινάδα τους (και κράτησέ την για το ψήσιμο).
  • Βάλτα πάνω σε σχάρα σε μέτρια κάρβουνα για 25 με 30 λεπτά, γυρνώντας τα και αλείφοντάς τα με μαρινάδα.
  • Ζέστανε τη μαρινάδα που έχεις στο ψυγείο και σέρβιρέ την μαζί με τα ψημένα παϊδάκια.
Πηγή: tlife.gr
 
Back to top!