ΥΛΙΚΑ:
Για ένα μεγάλο ψάρι γύρω στα 1250 γρ. θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
- 3 μέτρια κρεμμύδια
- 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
- 0,1 λ. άσπρο κρασί
- 2 γερές κουταλιές ψιλοκομμένο ντοματάκι
- 1 μικρό λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι και ½ πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 μισοφουσκωτό κουταλάκι βασιλικό ή θυμάρι ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
- 2 ή λίγο περισσότερο γεμάτες κουταλιές τρίμμα φρυγανιάς
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χαράζετε το ψάρι σας βαθιά και στις χαρακιές μπήγετε από μισή φέτα λεμονιού.
- Το τοποθετείτε στη μέση ενός λαδωμένου ταψιού και του ρίχνετε το μισό αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τις πατάτες με το κρασί, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και την ντομάτα.
- Τις βάζετε γύρω από το ψάρι και τους προσθέτετε τα αρωματικά και τα κρεμμύδια.
- Στο επάνω μέρος του ψαριού βάζετε τη φρυγανιά, που πρέπει να το σκεπάζει καλά.
- Ραντίζετε με λίγες σταγόνες το τρίμμα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Κάθε 10 λεπτά το ραντίζετε με το ζουμί του.
Tip: Αν το ψάρι είναι άλλο από σφυρίδα, βάλτε περισσότερη, για να έχει το ψάρι καλύτερη προστασία και έτσι να μη στεγνώσει ώσπου να ψηθούν οι πατάτες.
Πηγή: gourmed.gr