Searching...
Σάββατο 2 Αυγούστου 2014
Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

Σφυρίδα ψητή στο φούρνο με πατάτες


ΥΛΙΚΑ:

Για ένα μεγάλο ψάρι γύρω στα 1250 γρ. θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο
  • 0,1 λ. άσπρο κρασί
  • 2 γερές κουταλιές ψιλοκομμένο ντοματάκι
  • 1 μικρό λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι και ½ πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μισοφουσκωτό κουταλάκι βασιλικό ή θυμάρι ή 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 2 ή λίγο περισσότερο γεμάτες κουταλιές τρίμμα φρυγανιάς
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Χαράζετε το ψάρι σας βαθιά και στις χαρακιές μπήγετε από μισή φέτα λεμονιού. 
  • Το τοποθετείτε στη μέση ενός λαδωμένου ταψιού και του ρίχνετε το μισό αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε τις πατάτες με το κρασί, το λάδι, το πιπέρι, το αλάτι και την ντομάτα. 
  • Τις βάζετε γύρω από το ψάρι και τους προσθέτετε τα αρωματικά και τα κρεμμύδια. 
  • Στο επάνω μέρος του ψαριού βάζετε τη φρυγανιά, που πρέπει να το σκεπάζει καλά. 
  • Ραντίζετε με λίγες σταγόνες το τρίμμα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Κάθε 10 λεπτά το ραντίζετε με το ζουμί του.
Tip: Αν το ψάρι είναι άλλο από σφυρίδα, βάλτε περισσότερη, για να έχει το ψάρι καλύτερη προστασία και έτσι να μη στεγνώσει ώσπου να ψηθούν οι πατάτες.

Πηγή: gourmed.gr
 
Back to top!