Αρκετές παραδοσιακές γεύσεις και ξεχωριστές συνταγές «κρύβει» η Θράκη, όπως οι κεφτέδες Σουβάν.
Υλικά:
- 1 κιλό κιμά
- 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο, κύμινο
- 1 κουτάλι τοματοπολτού διαλυμένο
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 - 4 αυγά χτυπημένα με πιρούνι
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί και τα μπαχαρικά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ζεματούμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό περίπου. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Τα βάζουμε στη συνέχεια στο ταψί μαζί με τον τοματοπολτό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα.
- Αραδιάζουμε από πάνω τους κεφτέδες, τους περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σε 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Πηγή: newsbomb.gr