Searching...
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Κεφτέδες Σουβάν


Αρκετές παραδοσιακές γεύσεις και ξεχωριστές συνταγές «κρύβει» η Θράκη, όπως οι κεφτέδες Σουβάν.

Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά
  • 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
  • αλάτι, πιπέρι μαύρο, κύμινο
  • 1 κουτάλι τοματοπολτού διαλυμένο
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 - 4 αυγά χτυπημένα με πιρούνι
Εκτέλεση:


  • Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί και τα μπαχαρικά και πλάθουμε τους κεφτέδες. 
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ζεματούμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό περίπου. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
  • Τα βάζουμε στη συνέχεια στο ταψί μαζί με τον τοματοπολτό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα. 
  • Αραδιάζουμε από πάνω τους κεφτέδες, τους περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σε 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Πηγή: newsbomb.gr
 
Back to top!