Searching...
Παρασκευή 16 Μαΐου 2014
Παρασκευή, Μαΐου 16, 2014

Παγωτό με ρούμι και σταφίδες


ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γραμμάρια σταφίδες
  • 100 ml μαύρο ρούμι
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 60 ml (1/4 του φλιτζανιού) μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 ml (1 κουταλιά της σούπας) σιρόπι ζάχαρης
  • 600 ml κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 48-60%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Τοποθετήστε σταφίδες και ρούμι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετέ τα μέχρι να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν και οι σταφίδες να ποτίσουν.
  • Με το μίξερ χτυπήστε μαζί τους κρόκους των αυγών, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το σιρόπι για 5 λεπτά μέχρι να πήξουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα για άλλα δύο λεπτά. Χύστε το μείγμα σας σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 45 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει. Προσθέστε το ρούμι με τις σταφίδες, ανακατέψτε καλά και ξαναβάλτε το μείγμα σας στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.

Tip: Δοκιμάστε να σερβίρετε το παγωτό σας σε βάσεις σοκολάτας και κατά την παρασκευή του προσαρμόστε τις ποσότητες σταφίδες και ρουμιού ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Πηγή: queen.gr
 
Back to top!