ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο κομμένο στο μέγεθος μπουκιάς
- 2 κουταλάκια του τσαγιού βούτυρο χωρίς αλάτι
- 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 κεφαλάκια σκόρδο λιωμένα
- 250 ml κόκκινο κρασί
- 200 γρ. κομμένο ραπανάκι
- 250 γρ. ρύζι
- 2 κουταλάκια του τσαγιού πουρέ ντομάτας
- 2000 ml ζωμό κότας
- 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 50 γρ. μαϊντανός
- 1 κουταλάκι του τσαγιού θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίξε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Ρίξε το μοσχαράκι με το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας σε όλες τις πλευρές του, περίπου 6 με 7 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να γίνει χαμηλής έως μέτριας έντασης.
- Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και τσιγάρισε τα για περίπου 5 λεπτά. Ανακάτευε τα τακτικά για να μην κολλήσουν.
- Ρίξε το κόκκινο κρασί και άστο μέχρι να αρχίσει να βράζει, περίπου 5 με 6 λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό, την κολοκύθα, τα ραπανάκια, το ρύζι, τον πουρέ ντομάτας, τη δάφνη και το θυμάρι και αμέσως μετά το κρέας.
- Άσε τη σούπα να βράζει για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα και ανακάτευε την τακτικά.
- Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και ρίξε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πετύχεις τη γεύση που θέλεις.
- Η σούπα μοσχαράκι με ρύζι είναι έτοιμη. Σερβίρεις και βάζεις το μαϊντανό σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Καλή απόλαυση!
Tips:
- Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά εκτός από αυτά που έχει η συνταγή.
- Στο σερβίρισμα, θα ταίριαζε να βάλεις κρουτόν ή κάποιο τραγανό ψωμί.
- Θα πρότεινα να μην προσθέσετε πατάτες στην συνταγή καθώς η έλλειψη τους σε συνδυασμό με το ότι η συνταγή περιέχει ραπανάκι και κολοκύθα, δημιουργούν μια μοναδική και πρωτότυπη γεύση.
- Η συνταγή είναι περισσότερο φθινοπωρινή και χειμερινή.
Πηγή: nostimada.gr