Searching...
Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σούπα μοσχαράκι με ρύζι


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μοσχαράκι χωρίς κόκκαλο κομμένο στο μέγεθος μπουκιάς
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 κεφαλάκια σκόρδο λιωμένα
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. κομμένο ραπανάκι
  • 250 γρ. ρύζι
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού πουρέ ντομάτας
  • 2000 ml ζωμό κότας
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 

  • Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίξε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.
  • Ρίξε το μοσχαράκι με το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας σε όλες τις πλευρές του, περίπου 6 με 7 λεπτά.
  • Στη συνέχεια αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να γίνει χαμηλής έως μέτριας έντασης.
  • Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και τσιγάρισε τα για περίπου 5 λεπτά. Ανακάτευε τα τακτικά για να μην κολλήσουν.
  • Ρίξε το κόκκινο κρασί και άστο μέχρι να αρχίσει να βράζει, περίπου 5 με 6 λεπτά.
  • Ρίξε το ζωμό, την κολοκύθα, τα ραπανάκια, το ρύζι, τον πουρέ ντομάτας, τη δάφνη και το θυμάρι και αμέσως μετά το κρέας.
  • Άσε τη σούπα να βράζει για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα και ανακάτευε την τακτικά.
  • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και ρίξε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πετύχεις τη γεύση που θέλεις.
  • Η σούπα μοσχαράκι με ρύζι είναι έτοιμη. Σερβίρεις και βάζεις το μαϊντανό σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Καλή απόλαυση!

Tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά εκτός από αυτά που έχει η συνταγή.
  • Στο σερβίρισμα, θα ταίριαζε να βάλεις κρουτόν ή κάποιο τραγανό ψωμί.
  • Θα πρότεινα να μην προσθέσετε πατάτες στην συνταγή καθώς η έλλειψη τους σε συνδυασμό με το ότι η συνταγή περιέχει ραπανάκι και κολοκύθα, δημιουργούν μια μοναδική και πρωτότυπη γεύση.
  • Η συνταγή είναι περισσότερο φθινοπωρινή και χειμερινή.
Πηγή: nostimada.gr
 
Back to top!