Searching...
Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014
Δευτέρα, Μαΐου 19, 2014

Μανιταρόπιτα


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • 500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 500 γρ. ντοματάκια
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 250 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 2 κουταλάκια μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι για σοτάρισμα
  • 1 αβγό χτυπημένο για άλειμμα
  • Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Ξεπαγώστε τη σφολιάτα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε στο λάδι μαζί με τα ντοματάκια μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το ζαμπόν και το αλατοπίπερο. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να σωθεί το νερό τους. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
  • Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα. Έπειτα, ρίξτε το τριμμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
  • Χαράξτε την πίτα και αλείψτε με αβγό. Ψήστε στους 180°C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Πηγή: xrisizimi.gr
 
Back to top!